Ce trebuie sa stim despre tatuaj sprancene?

exemplu de tatuaj inainte si dupa

Din ce in ce mai multe saloane, make-up artisti si cosmeticiene ofera serviciul de tatuaj sprancene. Aceasta proliferare are la baza o cerere mare a femeilor care-si doresc sprancene mai frumoase, dar se datoreaza si avansului inregistrat de tehnicile de tatuare, care s-au perfectionat enorm de mult in ultimii 4-5 ani.

La inceput tatuajul era efectuat de cei care faceau si tatuaje obisnuite, pe piele. Din pacate, acesti tatuatori nu aveau notiuni suficient de clare despre cum trebuie sa arate sprancenele, asa ca sprancenele tatuate de ei aratau foarte rau. De obicei, aveau o forma nepotrivita, iar culoarea era in general prea stridenta, un negru-albastrui. Purtatoarea tatuajului iesea in evidenta de la mare distanta.

Era cazul ca make-up artistii si cosmeticienele sa intervina pentru a corecta forma sprancenelor si a le aduce la forma potrivita fetei si particularitatilor fiecareia. A aparut o varianta mai buna de tatuaj sprancene, dar care inca nu avea naturaletea necesara.

Urmatoarea etapa a constat in inlocuirea tusurilor clasice de tatuaj, cu pigmenti care sa redea mai bine culorile naturale ale sprancenelor, si astfel, make-up artistii au inceput sa prepare culorea pentru fiecare persoana in parte. A fost un real castig si sprancenele au inceput sa arate mai bine.

Totusi, de la distanta mica, sprancenele nu aratau prea natural pentru ca erau colorate in masa. Pentru ca asemanarea cu sprancenele naturale sa fie mai mare era nevoie ca firele sa fie desenate individual. A luat nastere, astfel, tehnica de tatuaj fir cu fir sau micropigmentarea.

Tatuajul fir cu fir a fost revolutionar pentru ca de acum inainte, sprancenele par atat de naturale, incat ii vine greu unui ochi neavizat sa-si dea seama ca sprancenele au fost tatuate.

Unii make-up artisti nu au fost insa pe deplin multumiti cu micropigmentarea fir cu fir, pentru ca existau persoane cu fire de par foarte subtiri in spranceana si acestea nu putea fi imitate intocmai de tehnica cu aparatul electric. A fost nevoie de un nou aparat, manual, si de o noua tehnica pentru ca se ajunga la fire desenate, de o finete incredibila. Noua tehnica se numeste microblading.

Jana Ceban este make-up artist si s-a specializat in microblading, pe site-ul ei veti gasi mai multe informatii despre tatuaj sprancene. Veti intelege ca este nevoie de pricepere si un ochi format, cu inclinatii artistice, pentru a gasi acel echilibru necesar corectarii formei sprancenelor in acord cu fata fiecareia. Sprancenele perfecte sunt inutile daca nu se potrivesc pe fata dv. Uitati de sabloane si alte metode robotizate. Sprancenele nu trebuie sa fie arcuite prea mult, sau exagerat de subtiri, sau prea scurte sau prea departate. Cautati un make-up artist de talent si veti obtine exact ceea ce va sta cel mai bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*