Diete care contin morcovi

dieta morcovi

Morcovul este un aliment considerat important pentru aportul de vitamina A adus organismului, dar si pentru continutul mare de antioxidanti.

O multime de diete recomanda consumarea morcovilor si nu este greu sa o faca pentru ca morcovul nu are un continut ridicat de calorii si poate fi asociat oricarei diete.

Dupa parerea cercetatorilor de la Boston University School of Medicine, majoritatea dietelor fac parte dintr-una din cele doua mari categorii: diete low-carb (cosum redus de carbohidrati), sau high-carb (consum redus de calorii). Aceste diete de multe ori esuaza pentru ca sunt prea stricte in ceea ce puteti manca si tentatia de va intoarce la vechile obiceiuri alimentare este mare. Departamentul de Agricultura a SUA recomanda o dieta bogata in fructe si legume, printre care si morcovii, alaturi de cereale integrale si produse lactate cu continut scazut de grasimi. De asemenea, mai recomanda sa consumati cantitati mici de proteine, mai ales provenind din fructe de mare sau peste.

Un morcov mediu contine 25 de calorii si 0.15 grame de grasime. Asociatia America pentru Inima arata ca o dieta sanatoasa ar trebui sa includa nu mai mult de 25 – 35% grasime din totalul zilnic caloric de 2000 de calorii (aproximativ 56-78 grame de grasime zilnic). Nu mai mult de 7% din grasime sa fie saturata. Grasimea din morcov este nesaturata si morcovii nu contin deloc colesterol, facacandu-i o alegere sanatoasa in dietele low-fat (consum redus de grasime) sau low-calorie (consum redus de calorii).

Alimentele bogate in fibre va ajuta sa pastrati sub control nivelul de glucoza din sange si va ajuta in coborarea nivelului de colesterol. De asemenea, fibrele va asigura o senzatie de satietate pentru mai mult timp, ajutandu-va sa ramaneti in dieta propusa. Cantitatea minima recomandata zilnic pentru femei este de aproximativ 25 de grame de fibre, in timp ce barbatilor le sunt necesare 38 de grame. Un morcov mediu furnizeaza aproape 2 grame de fibre. Oamenii care urmeaza o dieta fara gluten si care nu pot consuma cereale integrale, pot beneficia de aportul de fibre adus de morcovi.

Totusi pare ca doza zilnica recomandata de fibre este prea mare. Ca ea sa fie atinsa ar trebui ca un barbat sa manance 19 morcovi pe zi, daca ar dori sa-si ia toata cantitatea de fibre doar din morcovi.

Un morcov mediu contine aproape 6 grams de carbohidrati si de aceea poate fi inclus si in dietele low-carb (consum redus de carbohidrati) cum ar fi dietele ketogenice sau dieta Atkins despre care puteti citi mai multe. Dietele ketogenice si dieta Atkins recomanda consumarea de grasimi si reducerea drastica a carbohidratilor. La dieta Atkins, spre exemplu limita este de 20 de grame de carbohidrati pe zi.

Culoarea portocalie a morcovilor este data de beta-caroten, care se transforma in vitamina A dupa ingerare. Un morcov mediu contine 0.5 miligrame de vitamina A, care este aproape toata doza zilnica recomandata de 0.7 miligrame. Vitamina A este esentiala in buna functionarea a ochilor, in functiile cognitive, in sanatatea pielii si poate scadea riscul cancerului de prostata, sau cancerului de plamani. Morcovii mai sunt o sursa importanta de minerale cum ar fi potasiu si fosfor.

Este bine ca morcovii sa fie consumati cruzi, de preferinta in salate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*